پروفیل آلومینیوم یکی از مواد اصلی در صنایع مختلف بهشمار میآید. امروزه تولیدات صنایع گوناگون به فلز وابسته است زیرا حداقل در کوچکترین بخش تولیدات خود از فلز استفاده میکنند.
هر فلزی خواص فیزیکی و شیمیایی خاصی دارد اما در این میان آلومینیوم بیشترین کاربرد را دارد. از آلومینیوم در ساختمان سازی نیز استفاده میشود. لازم به ذکر است که این فلز را به صورت پروفیل در میآورند تا استفاده از آن در صنایع مختلف آسان باشد.
اگر میخواهید بدانید که پروفیل آلومینیوم چیست، انواع آن کدام است و چه کاربردی دارد خواندن این مقاله را از دست ندهید.
آشنایی با پروفیل آلومینیوم
پروفیل آلومینیوم (aluminum profile) به قطعههایی طویل با سطح مقطعی معین و وزنهای متفاوت گفته میشود که برای ساختمان سازی و مصارف صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند. پروفیلهای آلومینیومی در بازار به سه صورت صنعتی، ساختمانی و اختصاصی وجود دارند.
تولید پروفیل آلومینیوم این گونه است که ابتدا مادهی اولیه آن (بیلت آلومینیوم) را در فشار و حرارت بسیار بالا قرار میدهند و بعد از قالبهای خاصی رد میکنند تا به شکل مورد نظر دربیاید.
انواع پروفیل آلومینیوم در صنعت درب و پنجره سازی کدامند؟
پروفیلهای آلومینیومی که برای ساخت درب و پنجره بکار میروند، در سه نوع نرمال، ترمال بریک و چوبی آلومینیومی تولید میشوند.
پروفیلهای نرمال در دو نوع کرونیت و ST ساخته میشوند که نوع ST دارای کیفیت و ویژگیهای بهتری است از این رو کاربرد بیشتری دارد.
پنجرههایی که با پروفیل ترمال بریک ساخته میشوند در برابر اتلاف انرژی بهینه عمل میکنند زیرا فضای خالی بین قسمت داخلی با تسمه پلی آمیده پوشانده شده است که این امر موجب کاهش اتلاف انرژی میشود؛ در صورتی که پنجرههای نرمال اتلاف انرژی زیادی دارند.
پنجرههای ترمال بریک علاوه بر قابلیت تحمل گرما تا دمای ۲۲۰ درجه و سرما تا دمای ۵۰- درجه سانتیگراد، زیبایی خاصی را برای ساختمان شما به ارمغان میآورند.
بیشتر بخوانید: انواع درب و پنجره آلومینیومی
پنجرههای چوبی آلومینیومی دولایه هستند یعنی لایه داخلی چوب و لایه بیرونی آلومینیوم است. این ترکیب، ظاهر زیبا و جذابی را به نمای پنجره میبخشد.
همانطور که بالاتر اشاره پروفیل آلومینیومی در بازار به سه صورت صنعتی، ساختمانی و اختصاصی موجود است. البته نوع دیگری از پروفیلهای آلومینیومی در بازار وجود دارند که با نام فابریک (درجه یک) و تبدیلی یا ضایعاتی نیز شناخته میشوند. ما در این بخش دسته بندی اول را مورد بررسی قرار میدهیم.
۱- پروفیل آلومینیومی صنعتی
سطح کیفیت این دسته از پروفیلها در مقابل سایرین پایین است اما ویژگیهایی دارد که موجب شده در صنایع گوناگون مورد استفاده قرار بگیرد. پروفیلهای آلومینیومی صنعتی در ساخت قفسههای کابینت، مبلمان، تهویه مطبوع، سیستم کابلی کانال، سینک حرارتی و … مورد استفاده قرار میگیرند.
۲- پروفیل آلومینیومی ساختمانی
این پروفیلها در مقابل وزن کمی که دارند اما دارای خمش پیچی بسیار بالایی هستند و برای قاب صفحات خورشیدی، پلتفرمهای کاری و موارد این اینچنینی کاربرد دارند.
۳- پروفیل آلومینیومی اختصاصی
سطح مقطع این نوع پروفیلها از اهمیت بسیاری برخوردار است. پروفیلهای اختصاصی برای تولید درب، پنجره و در اجرای نمای کرتین وال استفاده میشوند.
پروفیل آلومینیوم چه کاربردی دارد؟
پروفیل آلومینیوم در صنایع بسیاری کاربرد دارد که به اختصار هر یک را عنوان میکنیم:
- صنعت کشاورزی
- صنایع متالورژی
- ساختمان سازی
- ساخت ابزار مهندسی و ماشین آلات کارخانهها
- تولید قوطیهای کنسرو و صنایع بسته بندی
- دکلهای برق فشار قوی
- تولید لوازم خانگی (ماشین لباس شویی، یخچال و فریزر، سیستمهای خنک کننده هوا و …)
- و …
مزایای استفاده از پروفیل آلومینیوم
پروفیلهای آلومینیوم قابلیت مونتاژ به صورت سریالی دارند و این یک مزیت محسوب میشود. علاوه بر این میتوان به صورت گوناگون آنها را طراحی کرد. سایز مزایای پروفیلهای آلومینیومی عبارتند از:
- دوام و استحکام بالایی دارند.
- سطح مقطع ایده آل آنها موجب سهولت در استفاده میشود.
- سبک وزن هستند.
- حملونقل آنها راحت است.
- ماندگاری بالایی دارند و دچار خوردگی یا زنگ زدگی نمیشوند.
- در هر نوع منطقه جغرافیایی (مرطوب، گرم و خشک و …) میتوانند مورد استفاده قرار بگیرند.
- فرآیند نصب آنها زمان زیادی نمیبرد.
- قابل بازیافت هستند.
- تنوع زیادی دارند.
- میتوان بر روی آنها از روکش استفاده کرد.
قیمت پروفیل آلومینیوم و پنجرههای آلومینیومی به چه عواملی بستگی دارد؟
قیمت درب و پنجرههای آلومینیومی به متغیرهای زیادی از جمله ابعاد قاب پنجره و سیستم بازشوی آن، وزن پروفیل (گرم بر متر)، نوع شیشه استفاده شده (دوجداره یا سه جداره)، مکانیزم قفل، یراق آلات بکار رفته، رنگ آمیزی و پوشش دهی پروفیل، سطح کیفی آلومینیوم استفاده شده (شمش آلومینیوم یا ضایعات آلومینیومی)، نوع پروفیل آلومینومی مصرفی (نرمال یا ترمال بریک)، برند پروفیلها، میزان عرضه و تقضا و مهمتر از همه نرخ ارز بستگی دارد.
نکات طلایی خرید پروفیل آلومینیوم
قبل از خرید هر محصولی میبایست اطلاعاتی را راجع به آن کسب کرد. در ادامه نکاتی را پیرامون پروفیل آلومینیوم آوردهایم و لازم است قبل از خرید به آنها توجه کنید.
- سطح پروفیل آلومینیوم آنادایز شده نباید دارای سوختگی الکتریکی باشد.
- پروفیل آلومینیومی که با روش پودری رنگ شده است باید سطحی صاف، یکنواخت و فاقد ترک، چین و چروک باشد.
- ظاهر پروفیل بر جلوهی دکوراسیون تاثیر بسیاری میگذارد. از این رو سطح پروفیل باید یک لایه محافظ جهت جلوگیری از خراش، خوردگی و ضربه هنگام حملونقل داشته باشد.
- ضخامت دیواره پروفیل بر استحکام محصول نهایی تاثیر زیادی دارد به همین دلیل نباید کمتر از ۱.۴ میلیمتر باشد.
کلام آخر
پروفیل آلومینیوم به روشهای مختلفی اکسترود (شکل دهی) میشود و با توجه به شیوه ساخت و آلیاژهای بکار رفته در آن در صنایع مختلف بکار برده میشود. یکی از این صنعتها ساخت درب و پنجرههای آلومینیومی است.
شرکت مهیا پنجره تولید کننده ی درب و پنجره های آلومینیومی با سیستمهای بازشوی مختلف برای ساختمانها با کاربریهای گوناگون (تجاری، ورزشی، مسکونی، اداری و …) است و در این راستا از مرغوبترین مواد، تجهیزات و نیروهای زبده بهره میگیرد تا بهترین خدمات را به مشتریان خود ارائه نماید.
در صورت داشتن هر گونه سوالی میتوانید روی کمک کارشناسان ما حساب کنید. برای این منظور کافیست با شماره 02188882020 تماس حاصل فرمایید و یا از طریق فرم درخواست مشاوره اقدام نمایید.