پنجره آلومینیومی | قیمت پنجره آلومینیومی

پنجره آلومینیومی | هرآنچه که باید بدانید

فهرست مطالب

پنجره آلومینیومی از زمان‌های قدیم تا به امروز در طراح‌‌ها و اندازه‌های مختلف در ساختمان‌ها استفاده می‌شود که امروزه با پیشرفت صنعت ساختمان سازی، تولید پنجره های آلومینیومی نیز پیشرفت کرده و شما می‌توانید بروزترین و زیباترین پنجره‌ها را با بهترین کیفیت داشته باشید.

در و پنجره آلومینیومی امروزه در صنعت ساخت و ساز کاربرد بسیار زیادی دارد و دلیل استفاده از آن نیز مزایای بسیار زیاد آن است که باعث محبوبیت آن شده است. پروفیل آلومینیومی انواع مختلفی دارد که هرکدام از آن‌ها کاربرد متعددی دارند. از مهم‌ترین کاربرد برای پروفیل آلومینیومی می‌توان به تولید درب و پنجره آلومینیومی برای ساختمان‌ها اشاره نمود.

آلومینیوم یک فلز سبک و نرم است که قابلیت انعطاف پذیری بسیار عالی دارد که باعث شده در صنایع مختلف از آن استفاده شود. اگر بخواهیم از دو مورد ویژگی‌های برجسته آلومینیوم بگوییم می‌توانیم به ضد زنگ زدگی آلومینیوم و سبک بودن آلومینیوم اشاره کنیم. هر کدام از این دو ویژگی خاص آلومینیوم باعث شده تا بهترین انتخاب برای تولید درب و پنجره الومینیوم باشد.

در صنعت ساختمان سازی سبک بودن درب و پنجره و ضد زنگ بودن آن به دلیل وجود بارندگی در طول سال بسیار حائز اهمیت است که آلومینیوم توانسته اکثر مهندسین را مجاب به استفاده از آن کند.

همان طور که گفته شد آلومینیوم انواع مختلفی دارد که ماده اصلی آلومینیوم یا همان بیلت در معرض فشار و حرارت بالا قرار می‌گیرد و در قالب اختصاصی استفاده می‌شود تا به مدل‌های مختلف شکل گیری شود. معمولا پروفیل آلومینیوم را در کنار شیشه‌های دو جداره استفاده می‌کنند تا عایق بسیار مناسبی برای گردوغبار، صدا، گرما و سرما باشد.

در گذشته درون پروفیل‌های درب و پنجره از میلگرد استفاده می‌شد اما امروزه با پیشرفته شدن این تکنولوژی از پنجره‌هایی به نام اس تی یا پنجره های دوجداره آلومینیومی استفاده می‌شود.

در این مقاله به طور کامل با در و پنجره آلومینیوم آشنا خواهید شد و اگر شما به دنبال خرید پنجره الومینیومی برای منزل یا دفتر کارتان هستید مطالب این مقاله برای شما مفید خواهد بود.

آلومینیوم چیست ؟

آلومینیوم (aluminum) فلزی با نماد شیمیایی Al به رنگ سفید مایل به نقره‌ای است که در زبان لاتین آلومن نامیده می‌شود.

پس از اکسیژن و سلیسیوم از فراوان ترین عناصر شناخته شده است. عنصر آلومینیوم به دلیل واکنش‌پذیری بالایی که دارد در طبیعت کمیاب است. در دنیا بیشترین آلومینیوم از سنگی به نام بوکسیت حاصل می‌شود.

این عنصر ویژگی‌های بسیار زیادی دارد که نظیر جوشکاری عالی، شکل پذیری مناسب، استحکام بسیار زیاد در برابر وزن بالا و استحکام در برابر خوردگی است.

آلومینیوم گسترده ترین فلز روی کره زمین است که بیش از ۸ درصد از جرم هسته زمین را تشکیل می‌دهد و چگالی تقریبی ۲۷۷۰ کیلوگرم بر متر مکعب نیز دارد.

به طور رسمی آلومینیوم برای اولین بار در سال ۱۸۲۴ کشف شد و پنجاه سال طول کشید تا مردم یاد بگیرند که از آن در موارد صنعتی استفاده کنند.

رایج ترین شکل آلومینیوم موجود در طبیعت سولفات‌ آلومینیوم است که خالص نیست و باید تغییراتی روی آن اعمال شود تا بتوان در صنعت درب و پنجره و سایر صنایع استفاده کرد.

از آلومینیوم می‌توان برای تمیز کردن آب، پخت و پز، پزشکی، آرایشی و بهداشتی، صنایع شیمیایی، خودروسازی، ساخت هواپیما و قطار، تلفن‌همراه و … استفاده کرد.

فلز آلومینیوم قابلیت بازیافت در محیط را دارد و طبیعت دوست است. اگر بخواهیم فلزات پرکاربرد را از نظر کیفیت و ارزشی که دارند نام ببریم آلومینیوم پس از آهن بیشترین استفاده را در صنعت دارد.

فلز آلومینیوم ۳ ویژگی بسیار مهم دارد که عبارتند از سبک ، مقاوم و کاربردی؛ که این ۳ ویژگی باعث شده آلومینیوم به یکی از مواد اولیه مهندسی کلیدی در انواع صنایع تبدیل شود.

مشاهده بیشتر: انواع پنجره های آلومینیومی

ویژگی های پروفیل آلومینیوم

درب و پنجره‌ها با مواد اولیه گوناگون تولید می‌شوند؛ اما فلز آلومینیوم مزایایی دارد که نسبت به اکثر مواد اولیه ارجعیت دارد که باعث می‌شود اغلب افراد آن را به سایر مواد اولیه ترجیح دهند که برخی از ویژگی‌های آلومینیوم عبارت است از :

  • سبک بودن
  • مقاومت بالا
  • انعطاف پذیری بالا
  • مقاوم در برابر زنگ زدگی و خوردگی
  • عایق انرژی
  • ماندگاری طولانی
  • قابلیت بازیافت
  • دارای پوشش پودری

با توجه به گفته‌های بالا پنجره‌ های آلومینیومی نسبت به پنجره‌های چوبی، آهنی و … برای انواع ساختمان‌های مسکونی، تجاری، اداری، تفریحی و … مناسب‌تر هستند.

تاریخچه درب و پنجره آلومینیومی

تاریخچه درب و پنجره آلومینیوم به چندین سال گذشته باز می‌گردد. درب و پنجره آلومینیومی ساخته شده با پروفیل آلومینیومی از سال‌های گذشته مورد استفاده در صنعت ساختمان قرار گرفته است. در اوایل ساخت درب و پنجره آلومینیومی از درب‌های تک جداره استفاده می‌شد که با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی درب و پنجره‌های دوجداره تولید می‌شود که کاربرد بسیار زیادی نیز دارد.

پس از آن درب و پنجره‌های اس تی وارد بازار ساختمان شدند این درب و پنجره‌ها مشکلات جزئی نیز داشتند که پس از آن امروزه درب و پنجره‌های پروفیل آلومینیوم درجه یک ساخته می‌شود که بالاترین کیفیت را در خود جای داده است.

چرا از آلومینیوم در ساخت درب و پنجره استفاده می‌شود؟

در پاسخ به سوال چرا از آلومینیوم در ساخت درب و پنجره استفاده می‌‎شود؟ می‌توان گفت فلز آلومینیوم خواص مکانیکی بسیار عالی دارد و بسیار سبک‌تر از سایر فلزات است که مقاومت بسیار بالایی نیز دارد.

زیبایی آلومینیوم نسبت به سایر فلزات بهتر است به همین دلیل در ساخت پنجره‌ها و درب‌ها برای نمای بهتر ساختمان استفاده می‌شود.

مقاومت آلومینیوم در برابر خوردگی عالی است و هزینه نگهداری آن خیلی کمتر از سایر فلزات و نزدیک به صفر است.

مراحل تولید پروفیل آلومینیومی

مراحل تولید پروفیل آلومینیومی به روش اکستروژن انجام می‌شود. اکستروژن به فرآیندی گفته می‌شود که بیلت آلومینیومی تحت فشار از قالب عبور کرده و سطح مقطع را به وجود می‌آورد. مراحل تولید پروفیل آلومینیومی در ادامه قابل مشاهده خواهد بود.

پیش گرم کردن بیلت آلومینیوم

برای تولید پروفیل آلومینیوم لازم است تا پیش گرم کردن انجام شود. بیلت آلومینویم در دمای 450 تا 500 درجه سانتی گراد پیش گرم می‎‌شود. در این دما جریان تنش آلیاژ آلومینیوم کم است.

چرب کردن بیلت آلومینیوم

مرحله بعدی چرب کردن بیلت آلومینیوم است. چرب کردن بیلت باعث می‌شود تا بیلت آلومینیوم به قالب نچسبد و نقش روان کننده را اجرا می‌کند.

تولید پروفیل آلومینیوم و اکسترود

در مرحله بعد بیلت آلومینیوم وارد دستگاه اکستروژن می‌شود و در اثر فشار و دمای بالا در قالب اندازه گیری می‌شود و شکل پروفیل دلخواه را به خود می‌گیرد.

دستگاه پولر

پس از آن که پروفیل از دستگاه اکستروژن خارج شد پروفیل آلومینیوم وارد دستگاه پولر می‌شود و پروفیل‌های آلومینیوم یکسان و یکدست خارج می‌شوند و در فاز بعدی به حالت پایدار برمیگردند.

تاب گیری آلومینیوم و خنک کردن پروفیل‌ها

پس از مرحله اکستروژن پروفیل‌ها به میز خنک کننده وارد می‌شوند و پس از خنک سازی به مرحله تاب گیری وارد می‌شوند تا تاب پروفیل‌ها گرفته شود و یکدست و یکسان شوند.

مزایای درب و پنجره‌ های آلومینیومی

  • فلز آلومینیوم نسبت به باقی فلزها و همچنین چوب سبک‌تر است و نصب آن‌ها سریع و راحت است.
  • از انعطاف‎‌پذیری بالای برخوردار است و این مزیت باعث شده که بتوان آن را در پیکربندی‌ها و ابعاد متنوعی تولید کرد و به‌خاطر سطح مقطع کم پروفیل‌ها، قاب‌های پنجره‌ها ظریف و زیباتر و قسمت نورگیر بیشتری خواهند داشت.
  • پنجره های آلومینیومی جدید دوام و عمر بالایی دارند و در مقابل پوسیدگی و زنگ‌زدگی مقاوم هستند.
  • در شرایط مختلف جوی استحکام بالایی دارند.
  • در مقابل آتش‌سوزی و حرارت مقاوم هستند.
  • پنجره های آلومینیومی دوجداره نوع ترمال‌بریک از راندمان حرارتی و صوتی مناسبی نسبت به نوع فلزی و چوبی برخوردارند و به صرفه‌جویی در مصرف انرژی کمک می‌کنند.
  • آلومینیوم فلزی سازگار با محیط زیست است و حتی بازیافتش تنها به پنج درصد از انرژی اولیه مصرف‌شده برای تولید آن نیاز دارد.
  • تولید آن در رنگ‌های مختلف امکان‌پذیر است.

معایب درب و پنجره‌ های آلومینیومی

بزرگ‌ترین مشکل در و پنجره‌های فلزی رسانایی دماست. به‌همین‌خاطر میزان هدر رفتن انرژی در این سازه‌های فلزی بالاست. در عصری که بهره‌وری انرژی برای همه بسیار مهم است، آلومینیوم رتبه خوبی در جلوگیری از انتقال دما ندارد. همچنین در برابر نفوذ صدا چندان عایق نیست.

البته امروزه در پنجره های آلومینیومی جدید این مسئله تا حد بسیار زیادی حل شده است. به هر حال در و پنجره های آلومینیومی برای استفاده در مناطقی که زمستان‌های بسیار سردی دارند و مکان‌های شلوغ توصیه نمی‌شود.

آلومینیوم در مقابل زنگ‌زدگی و خوردگی بسیار مقاوم است اما استفاده از آن در سازه‌هایی که در کنار دریا ساخته شده توصیه نمی‌شود زیرا رطوبت و نمک به مرور باعث خوردگی آلومینیوم می‌شود.

این نوع از در و پنجره‌ها در صورت ضربه‌خوردن و خراشیدگی قابل ترمیم نیستند. قیمت درب و پنجره های آلومینیومی نسبت به نمونه‌های upvc، آهنی بالاتر است.

انواع پروفیل های پنجره آلومینیومی

پنجره های آلومینیومی در دو نوع پروفیل ترمال بریک (Thermal Break) و نرمال (Non Thermal) تولید می‌شوند. پروفیل‌های نرمال نسبت به ترمال بریک از عایق حرارتی و صوتی مطلوبی برخوردار نیست. بنابراین بیشتر مناسب مکان‌هایی است که مسئله ایزولاسیون دما و صدا در اولویت نیست.

در پروفیل ترمال بریک، در بین دو جداره پروفیل از عایقی به نام پلی‌آمید (Polyamide) استفاده شده است. پلی‌آمید یک لاستیک نسوز با انعطاف مکانیکی است که مانع انتقال حرارت و صدا بین جداره‌ها می‌شود. بنابر‌این در شرایط جوی مختلف از هدررفت انرژی و عبور صدا جلوگیری می‌کند.

تفاوت درب و پنجره های آلومینیومی با upvc

  • بیشتر خانه‌های مدرن و زیبای امروزی؛ آن‌هایی که ایوان، حیاط بزرگ و چشم‌انداز خوبی دارند از پنجره های آلومینیومی استفاده کرده‌اند. در و پنجره های آلومینیومی با توجه به قاب‌های ظریف‌شان و استحکام بالا در ابعاد بزرگ‌تر و متنوعی نسبت به نوع upvc تولید می‌شوند و می‌توان شیشه‌های بزرگ را به‌راحتی در آن‌ها استفاده کرد. به‌همین دلیل ظاهر پنجره آلومینیوم بسیار زیباتر از upvc است.
  • تنوع رنگ در در و پنجره‌های آلومینیومی بیشتر از upvc است.
  • پنجره های آلومینیومی عمر طولانی‌تری نسبت به upvc دارند.
  • آلومینیوم در آتش‌سوزی مقاوم است و آتش نمی‌گیرد. پنجره های upvc در مقابل آتش تا حد زیادی مقاوم هستند اما میزان این مقاومت بستگی به اندازه و مدت‌زمان حریق دارد.
  • آلومینیوم فلز گران‌قیمتی‌ست پس از نظر هزینه نسبت به upvc گران‌تر است.
  • upvc و آلومینیوم، هر دو قابل بازیافت هستند با این تفاوت که آلومینیوم یک فلز سازگار با محیط زیست است.
  • upvc ماده‌ای بادوام است که در برابر پوسیدگی بسیار مقاوم است. به همین دلیل پنجره های upvc تا ۳۰ سال و گاهی بیشتر عمر می‌کنند. در مقابل آلومینیوم به طور طبیعی یک پوشش اکسیدی در سطح خود ایجاد می‌کند که در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی بسیار مقاوم است. بنابراین همواره زیبایی ظاهر خود را حفظ می‌کند. پنجره های آلومینیومی به شرط نگهداری مناسب تا ۴۵ سال عمر می‌کنند.
  • سطح عایق‌بندی صوتی و دمایی پنجره‌ آلومینیومی ترمال بریک نسبت به UPVC مقداری کمتر است.
  • وقتی صحبت از نگهداری و نظافت پنجره های الومینیومی در مقابل UPVC می‌شود، بین این دو نمی‌توان تمایزی قائل شد؛ هیچ‌یک تاب نمی‌خورند یا پوسیده نمی‌شوند و هر دو به راحتی تمیز می‌شوند، شما فقط نیاز به یک پارچه و مقداری شوینده دارید.

انواع شیشه های درب و پنجره آلومینیومی

شیشه های درب و پنجره الومینیومی به اشکال مختلف یافت می‌شود که در ساختمان‌ها کاربرد دارند. هر کدام از انواع شیشه های درب و پنجره آلومینیومی خاصیت و مزایای خاص خود را دارد که عبارتند از:

  • شیشه شناور
  • شیشه سکوریت
  • شیشه نیمه سکوریت
  • شیشه شفاف
  • شیشه دوبل
  • شیشه انعکاسی
  • شیشه لمینت

تولید کننده‌ی پنجره آلومینیومی

شرکت مهیا پنجره با سابقه‌ای درخشان و تیمی مجرب تولید کننده و عرضه کننده‌ی انواع درب و پنجره های الومینیومی است و در این راستا از بهترین مواد برای تولید آن‌ها بهره می‌گیرد. پس از خرید پنجره الومینیومی باید سریع‌تر اقدام به نصب آن نمود. ما نصاب پنجره در تهران و سایر شهرها را داریم تا کار نصب و آب بندی پنجره با دقت و ظرافت انجام شود و پنجره‌ای ایمن و مطمئن داشته باشید.

اگر در خصوص پنجره های الومینیومی نیاز به بررسی و اطلاعات بیشتری دارید می‌توانید از طریق تماس با شماره تلفن 02188882020 و یا فرم درخواست مشاوره با کارشناسان ما در ارتباط باشید تا شما را راهنمایی کنند.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×

 

سلام !

سوالات خود را می‌توانید از طریق واتساپ بپرسید؛ پاسخگو شما هستیم.

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟